Ett växande samhälle

Företagande, Tips

Steget till att bli skogsägare

I vårt avlånga land så finns det skogsfastigheter som behöver nya ägare. Är det du som kommer att ta steget till att bli skogsägare? Väljer du att driva ett aktivt skogsbruk kan det finnas en hel del pengar att hämta.

Nu är det ju inte så att pengarna bara dimper ner för att man äger skog. Det krävs en del arbete för att skogen ska generera några pengar överhuvudtaget. Det kan också vara så att du fått ärva en fastighet med tillhörande skog som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Ta en funderare på hur ni vill göra med det ni har i er ägo.

Som skogsägare kan man leja bort allt som har med röjning, avverkning och annan skötsel av skogen. Man kan också aktivt arbeta för att allt ska fungera som det ska. Mycket beror på hur pass mycket skog det är frågan om. Ta kontakt med Komatsu Forest för en koll av begagnande skogsmaskiner om det är så att detta är vad du vill ha och kan använda i ditt skogsbruk. med en bra maskinpark så kommer arbetet att underlätta för dig som skogsägare.

Som med mycket så är det bra att ha en plan för sitt skogsbruk. Den stora skogsentreprenören och virkesuppköparen Stora Enso kan hjälpa dig att upprätta en skogsbruksplan som är anpassad för ditt skogsägande. Det är frågan om en ekonomisk planering och vilka beslut som du bör fatta och när dessa beslut ska fattas. Du får en bra överblick över den skog som du äger. Framförallt så kan det bli en lönsam tid med en bra skogsbruksplan.