Ett växande samhälle

Tyringe

Aktiviteter i Tyringe

Visst är det underbart att upptäcka nya spännande platser? Och man behöver inte bege sig utomlands för att finna dem med tanke på Sveriges enorma utbud. Det finns alltid någon ny spännande plats att finna.

Den som gillar de södra delarna av Sverige tycker förmodligen att Skåne är ett trivsamt landskap. Där finns det oerhört tjusig natur, och dessutom oerhört många orter att besöka. Man skulle nästa kunna tro att orterna är oändligt många. Det är lite av charmen med att resa genom Skåne – d.v.s. alla mysiga småorter som passeras.

Ett exempel på en mindre tätort i Hässleholms kommun är Tyringe. Trots ett invånarantal på drygt 5000 personer så räknas Tyringe till kommunens näst största tätort. Till en början fanns på platsen där Tyringe ligger en liten by som kallades Finja socken. Med tiden växte Tyringe fram ur byn vilket beräknas ha haft sin start någon gång under 1300-talet.

När man besöker Tyringe bör man absolut inte missa att besöka ortens två slott. Nämligen Hovdala slott och Mölleröds slott. Det sistnämnda är närmare bestämt en gammal slottsruin. Under Skånska kriget år 1678 brändes Mölleröds slott ner. Slottet låg förr i tiden i gränstrakterna mellan det danska Skåne och Sverige. Hovdala slott har anor från medeltiden. Där har också strider utkämpats i samband med Skånska kriget. Tyringe och dess slott har med andra ord en intressant historia som är väl värd att fördjupa sig i.

När man ändå besöker Tyringe kan man alltid passa på att checka in på Tyringe kurhotell. Närmsta granne till hotellet är en avkopplande bokskog. Precis som hotellets namn antyder så är det en plats med kurrering i fokus. Man kan till exempel få olika former av behandling så som kroppsmassage och ansiktsbehandling. På hotellet anordnas även en mängd andra aktiviteter så som whiskyprovning, chokladprovning, berättarkvällar m.m. Hotellpersonalen hjälper till med det mesta för att tillgodose gästernas behov.