Ett växande samhälle

Tips

Byta ut eller relina fastighetens avlopp

Avlopp i fastigheter blir sämre med tiden och till slut behöver de bli utbytta. Det brukar man göra i samband med ett stambyte. Beroende på fastighet kan det ibland vara fördelaktigt att relina istället för att helt byta ut rören.

Vad är relining?

Som vi redan nämnt kan du byta ut rören helt i fastigheten. Om du har en mindre fastighet eller hus kan det vara en god idé att relina istället. Då kör de in ett något mindre rör i det redan existerande röret. På så sätt blir det inte ett lika komplicerat och dyrt jobb. Nu för tiden har proffsen riktigt bra maskiner och verktyg för att snabbt klara av en relining.

Hitta företag som utför relining

Med en relining kan du även bo kvar i fastigheten, vilket är uppskattat av de flesta boende i fastigheten. Du slipper på så sätt flytta till en temporär bostad medan arbetet blir färdigställt. En relining tar ungefär tre till fyra dagar för en normal villa.

Har du bestämt dig för att byta ut eller relina rören i fastigheten kan du hitta professionella firmor som utför arbetet. Du kan även få bra information online om det är något du undrar över.